Plana Alta: El GAL Maestrat Plana Alta i l'Ajuntament de Sant Jordi potencien l'emprenedoria al municipi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222435_140591/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 07-02-2024
El GAL Maestrat Plana Alta i l'Ajuntament de Sant Jordi potencien l'emprenedoria al municipi

El Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta i l'Ajuntament de Sant Jordi han inaugurat una exposició amb l'objectiu de donar valor a les oportunitats que es generen en el territori rural i potenciar l'emprenedoria en el municipi. Es tracta del segon destí de l'exposició itinerant impulsada per l'agrupació per donar a conéixer el treball que està realitzant els últims cinc anys per dinamitzar les oportunitats econòmiques i l'ocupació en el territori rural i així multiplicar les persones i projectes que puguen beneficiar-se en el terme municipal d'aquest treball els propers anys.

L'exposició es denomina 'Rurals i amb futur, com crear oportunitats en els nostres pobles' i es va inaugurar ahir dimarts en el Centre Cívic de Sant Jordi. La mostra s'oferirà a totes les persones interessades fins al pròxim 17 de febrer i estarà oberta de dimarts a dissabte, de 9 a 13 hores.

Els objectius d'aquesta iniciativa del GAL Maestrat Plana Alta, que recolza l'Ajuntament de Sant Jordi, són millorar la qualitat de vida, fomentar l'emprenedoria i la competitivitat empresarial, preservar el patrimoni natural i cultural del territori i potenciar el turisme com un sector econòmic que obri grans oportunitats per dinamitzar els pobles.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, va participar en la inauguració de l'exposició amb el president del GAL Maestrat Plana Alta, Domingo Giner. En l'acte, l'alcalde va assegurar que 'Sant Jordi és un exemple de superació i visió de futur al ser dels pocs pobles del territori rural de l'interior de la província que creix any rere any. Per això adoptem iniciatives com aquesta, que ajuden a visualitzar noves opcions per emprendre tant en el poble com en el nostre entorn'.

Domingo Giner, d'altra banda, ha explicat que 'el lema 'Rurals i amb futur' abasta tots els nostres objectius, que es centren a aplicar les nostres característiques de ruralitat del nostre territori en cada acció que portem a terme, però sempre amb una perspectiva constructiva, moderna, innovadora i allunyada de tòpics. Sempre amb la mirada posada en un futur ple d'oportunitats i més ocupació per als nostres pobles'.

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha assegurat que 'volem multiplicar les persones emprenedores que estan beneficiant-se del nostre treball i les nostres línies d'ajudes, després que ja hi haja 75 projectes executats o en execució, gràcies a una inversió de 5,5 milions d'euros, dels quals 3,4 milions provenen directament de les Ajudes Leader que gestionem'.

Cal tindre en compte que, des del primer moment de la preparació de la documentació, fins al pagament de l'ajuda, el GAL treballa com un equip juntament amb l'emprenedor o l'emprenedora com a grans aliats per a fer realitat la seua idea de negoci.

L'equip del GAL Maestrat Plana Alta està format per professionals especialitzats en l'administració que garanteixen que la forma de treballar i els passos a donar són els adequats per a assolir els objectius marcats.

A més, treballen tractant amb absoluta transparència i igualtat a totes les persones que sol·liciten ajuda, aplicant rigorosos protocols de treball que garanteixen el correcte funcionament, que l'emprenedor o l'emprenedora podrà comprovar durant tot el procés de treball.

Aquesta iniciativa està finançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) de la Unió Europea, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Generalitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana