Vila-real: Vila-real ultima el 750è aniversari de la seva fundació


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 06-02-2024
 

L'Ajuntament de Vila-real ultima la preparació dels actes institucionals amb els quals cada mes de febrer la ciutat recorda la seua fundació i que enguany cobren especial rellevància ja que es commemora el 750º aniversari de la concessió de la Carta Pobla per part del rei Jaume I.

Els actes oficials se celebraran el pròxim 18 de febrer i començaran amb un homenatge a Jaume I en el jardí que du el seu nom, on es troba una escultura en el seu honor.

L'historiador Jacint Herèdia Robres serà l'encarregat de llegir el text fundacional en el 750º aniversari de la Carta Pobla.

L'acte estarà conduït pel periodista Xavier Manzanet Moner, i comptarà amb la participació d'entitats ciutadanes, grups de música, dansa i gegants.

Després de l'homenatge, es lliuraran els Premis 20 de Febrer, que enguany han sigut atorgats a sis persones i empreses destacades en diferents àmbits de la societat.

L'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner acollirà el lliurament de premis i també l'homenatge a la reina de les festes de 2023 i la seua cort d'honor.

Els actes institucionals marcaran l'inici d'un any ple d'activitats a Vila-real que giraran al voltant de la història, la cultura i la identitat de la ciutat.

A través d'aquests actes, es busca destacar la importància de la fundació de Vila-real i reconéixer les persones i institucions que han contribuït al desenvolupament de la ciutat en diferents àmbits.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana