Almenara: L'Associació Musical Santa Cecília d'Almenara celebra aquest cap de setmana la seua festivitat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/178972_107092/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 14-11-2018
L'Associació Musical Santa Cecília d'Almenara celebra aquest cap de setmana la seua festivitat

L’Associació Musical Santa Cecília d'Almenara es prepara per a celebrar la seua gran festa aquest cap de setmana, la de Santa Cecilia, que estarà emmarcada dins de les activitats que s'estan realitzant durant tot l'exercici per a commemorar el 125 aniversari de la formació de l'entitat que es remunta a 1893 amb el mestre Cosme Bonet en la direcció. Ara, 125 anys després, Miguel Bautista exerceix com a director de la banda, i Fernando Faubell com a president.
Les celebracions del 125 aniversari s'han anat succeint al llarg de tot l’any amb participacions o esdeveniments singulars de la banda de música, que ara es reuneixen en un llibre-programa especial de Santa Cecilia i en unes emotives activitats emmarcades en les celebracions programades, com el concert del pròxim dissabte, que serà l'eix central de les mateixes.
Així, aquest dissabte 17, se celebrarà una cercavila per la localitat, en el qual s'arreplegaran als nous músics que s'incorporen a la banda aquest exercici, que són Alberto Mateos Ferrer (trombó) i Pablo Rochera García (trompeta) així com de la Musa de la Música 2018, Alicia Fernández Manjón i el seu acompanyant, Joaquín Bonet Sánchez, que rellevaran a Neus Cruces Gómez i Fernando de Enrique Chordá que han representat a l'entitat al llarg de l'últim curs.
Una vegada realitzada la cercavila, arribarà un dels moments més emotius, el concert de Santa Cecilia, emmarcat en el 125 aniversari, que serà en el Saló d'Actes del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire. En aquest acte se celebrarà a més el lliurament dels instruments als 16 educands de l’Escola de Música Si-Fa-Sol pertanyent a l'associació. Destacar a més que aquest exercici s'incorporen vuit nous músics a la Banda Juvenil. Ja per al diumenge quedaran les celebracions religioses i socials, amb la cercavila i esmorzar, seguit del trasllat de la imatge de Santa Cecilia i posterior missa, tancant la jornada amb el dinar de germanor.
D'aquesta manera, a falta del concert de Nadal, es tancarà un exercici únic, amb el gran èxit de l'Almenara Ressona, Almenara Sent, durant les festes, però també amb activitats especials en el Carnestoltes, en la Passetjada Musical, en la fira comercial i en la platja, la participació a Mestalla del 50 aniversari de la FSMCV o en les diferents cercaviles i processons en els quals s'ha participat durant tot l'exercici.
El president de l'entitat, Fernando Faubell ha destacat que “estem molt contents de celebrar el nostre 125 aniversari, i ho estem fent com sabem, fent música i fent grup”, igual que ha volgut agrair a totes les persones que han col·laborat en aquests 125 anys per a fer cada dia més gran l’Associació Musical Santa Cecília d'Almenara.
Per la seua banda, l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “la música és el llenguatge universal pel qual ens unim, i que ens fa ser més sensibles, humans i cooperatius”. I la mostra “la trobem en el treball cooperatiu i l'esforç que realitza la banda dia a dia, any rere any”. Per açò “en enguany tan especial, en el qual nostra associació musical està d'aniversari hem de posar en valor tota la seua trajectòria, les seues 125 anys, amb moments àlgids i també moments de crisis que s'han superat amb molt esforç i il·lusió”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana