Baix Maestrat: L'Ajuntament de Sant Jordi convoca l'II Concurs de Xarangues


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/6/173655_102591/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/6/173655_102591/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 14-06-2018
L'Ajuntament de Sant Jordi convoca l'II Concurs de Xarangues

L'Ajuntament de Sant Jordi està ultimant la programació de les Festes Majors de la localitat, que enguany se celebraran del 25 de juliol al 6 d'agost. L'alcalde, Iván Sánchez, ha presentat un dels actes que gaudeix d'excel•lent acollida; es tracta del Concurs de Xarangues. "Aquesta és la segona convocatòria i esperem que seguisquen moltes més, perquè l'any passat va ser tot un èxit de participació i assistència", va assenyalar.
Els músics Víctor, Juan i Narcís, integrants de la Banda de Música de Sant Jordi i membres fundadors de la Xaranga "Be i A Band" van acompanyar a l'alcalde en la presentació. "Enguany hem volgut anar un pas allà i convocar un concurs d'àmbit nacional perquè es puguen presentar de tot el territori espanyol", va explicar Sánchez, alhora que va destacar la importància de la música com a element dinamitzador social, cultural i integrador.
Entre les novetats més destaques està el canvi d'ubicació de l'esdeveniment, que es trasllada al pavelló poliesportiu per a atorgar-li més realç. "A més d'un escenari, s'habilitaran diferents espais, un amb seients i altres dos perquè el públic puga seguir el desenvolupament del concurs de peu i, així, interactuar amb els músics; de fet, la capacitat d'animar al públic puntua i també es tindran en compte aspectes com, entre uns altres, la qualitat, el vestuari o l'originalitat i qualitat de les peces; la temàtica serà lliure", va explicar Sánchez.
La cita comptarà amb l'actuació d'un màxim de sis formacions més la xaranga convidada que, enguany, són Los Mataos de Borriana.
La convocatòria està patrocinada per la mercantil Grup Forés Disseny, que finançarà els premis dotats amb 900 euros i trofeu (Guanyadors); 600 euros i trofeu (Segon classificat) i 300 euros i trofeu (Tercer classificat)
El concurs se celebrarà el dijous 2 d'agost i les agrupacions que desitgen participar poden consultar les bases que regulen la convocatòria en la web municipal. La inscripció pot efectuar-se via online a través del correu electrònic ayuntamiento@santjordi.es i el termini finalitza el 15 de juliol.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana