Burriana: El PP demana a l'alcaldia exercir la seua funció i exigir al Consell invertir en Borriana després de negar fons per a la Torre Medieval


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/162977_93823/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-09-2017
El PP demana a l'alcaldia exercir la seua funció i exigir al Consell invertir en Borriana després de negar fons per a la Torre Medieval

La descoordinació i nul pes polític del tripartit que governa a Borriana ha tornat a fer-se palés en la resolució de 30 d'agost de la Direcció General de Cultura i Patrimoni que torna a negar ajudes a Borriana, aquesta vegada per a la Torre Medieval. La sol·licitud formulada per l'alcaldia al Consell ha sigut desestimada per “insuficiència pressupostària”, una resposta que en la pràctica amaga “que a Borriana no tenim cap rellevància política i que si hi ha algú que decideix en la nostra ciutat és Ximo Puig i Mónica Oltra”.
Alejandro Clausell, regidor del Grup Municipal del Partit Popular a Borriana, ha fet aquestes manifestacions després que el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) resolguera negar a la ciutat fons per a posar en valor la Torre Medieval. Conservada en un solar del carrer Sant Pasqual, adquirit per l'Ajuntament en 2004, el PP ja va actuar durant la seua etapa derrocant en 2009 l'habitatge existent per a posar en valor parteix del llenç de l'antiga muralla.
La Generalitat Valenciana, malgrat disposar d'un milió d'euros per a ajudar als municipis en la restauració del seu patrimoni, ha considerat que Borriana no havia de percebre aquestes subvencions. Una circumstància que “posa de manifest de nou la falta de coordinació i el despropòsit que caracteritza la gestió dels tres partits que es van aliar a Borriana”. Una “nefasta gestió que es tradueix en debilitat davant el Consell, que governat per Puig i Oltra pren les regnes de la ciutat quan ho considera, com ja va fer en 2016 en el festival Arenal Sound”.
Aquestes festes de la Misericòrdia, ha recordat Clausell, “hem tornat a viure escenes especialment ridícules no ja solament per les mostres de desgovern i tensions internes que s'han visualitzat en el carrer. Hem hagut de suportar el ridícul que en la nostra ciutat se suspenguera el tancament taurí de bous embolats pel Decret 31/2015 que, no obstant açò, a Vila-real li emparava per a festejar-ho”.