Nules: Nules suspendrà activitats i tancarà edificis municipal davant la manifestació de dilluns


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/181127_108912/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 20-01-2019
Nules suspendrà activitats i tancarà edificis municipal davant la manifestació de dilluns

El secretari general de la FVMP assistirà a la manifestació de Nules

Nules és una de les poblacions de la Comunitat Valenciana que se suma a les manifestacions que baix el lema “Per la defensa de la nostra citricultura” ha convocat la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per al dilluns 21 de gener a les 20.00 hores.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Nules tancarà a les 19.45 hores els diferents edificis i dependències municipals i se suspendran també les activitats municipals previstes a eixa hora, “amb aquesta iniciativa, al igual que varem fer en la concentració que va tindre lloc el passat 18 de desembre, volem instar i animar a la ciutadania a sumar-se massivament a aquesta manifestació i recolzar el manifest subscrit per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador”, comenta David García, alcalde de Nules.

Cal recordar que des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador s’ha convocat manifestacions en totes les poblacions citrícoles a les que s’han sumat més de 60 localitats de diferents punts de la Comunitat Valenciana i de la província de Tarragona, i altres institucions d’àmbit local, provincial i autonòmic. Precisament el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicent Gil Olmedo, serà una de les persones que encapçalà la manifestació de Nules.

Amb aquesta manifestació conjunta es demana, entre altres, modificar l’acord signat per la Unió Europea amb Sud-àfrica amb l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, també es vol exigir les màximes cauteles i controls als productes importats, reciprocitat a les produccions de països tercers, tractament en fred dels cítrics importats i el compliment de la llei de la cadena alimentària.


El sector de la citricultura té a Nules i a la resta de poblacions de la comarca de la Plana Baixa una gran importància degut a que molts llocs de treball depenen en gran part de la supervivència del sector, de fet una de les concentracions més multitudinàries convocades per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador el passat 18 de desembre va tindre lloc a Nules.

“Una vegada més tenim que eixir tots i totes al carrer per a aconseguir els objectius prevists per la plataforma i dignificar així el treball dels nostres llauradors”, matisa el regidor d’Agricultura, César Estañol.

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador es va crear després del Congrés de Citricultura celebrat a Nules al mes de gener del 2017, i aglutina tot el sector citrícola de la província de Castelló.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana