Vall d'alba: Estudiantat del Màster en Tecnologia Ceràmica de l'UJI visita la nova planta de Younexa del Grupo Altadia a la Vall d'Alba


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/7/209798_132604/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209798_132604/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vall d'alba | General | 08-07-2023
Estudiantat del Màster en Tecnologia Ceràmica de l'UJI visita la nova planta de Younexa del Grupo Altadia a la Vall d'Alba

La Càtedra Altadia de la Universitat Jaume I, dins del seu programa d'activitats per a impulsar el coneixement ceràmic, ha realitzat una visita guiada a les noves instal·lacions de l'empresa Younexa dirigida a l'estudiantat del Màster en Tecnologia Ceràmica. Els alumnes, acompanyats per un dels directors del Màster, José Luis Amorós Albaro; el director de la Càtedra, Arnaldo Moreno, així com professorat del Màster i membres de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) han tingut l'oportunitat de conéixer la primera planta de compostos completament automatitzada del Grupo Altadia, unes instal·lacions 4.0 que han aconseguit millorar la seua productivitat i competitivitat en els mercats internacionals.

Durant la visita, el CEO del Grupo Altadia, Vicente Bagán, acompanyat de la directora d'operacions de Younexa, Susana Carmena, ha exposat algunes de les recents iniciatives del grup, amb especial atenció a l'actualització i novetats de la nova planta.

Durant el recorregut, els assistents han pogut conéixer directament les intervencions dutes a terme per a obtindre solucions respectuoses amb el medi ambient com ara la construcció de nous forns i la modificació d'uns altres per a millorar la seua eficiència energètica mitjançant la instal·lació de processos de oxicombustió. Aquest procés substitueix l'aire per oxigen pur, redueix el consum de combustible i disminueix l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. La insonorització dels molins d'esmalt i la instal·lació d'assecadors han sigut altres de les actuacions que els participants han pogut veure in situ.

La visita ha continuat en els laboratoris de control i R+D+i per a finalitzar en el nou showroom on els assistents han vist la gamma de productes i propostes de la signatura.

Després de la visita s'ha celebrat la clausura del Màster, impulsat per Altadia, en la sala d'actes de l'ITC.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana