Vila-real: Igualtat incorpora una nova tècnica per a ajudar en la lluita contra la violència masclista i impulsar la visibilitat de les dones


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176852_105367/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 18-09-2018
Igualtat incorpora una nova tècnica per a ajudar en la lluita contra la violència masclista i impulsar la visibilitat de les dones

La Regidoria d'Igualtat afronta la recta final de 2018 amb més força per a seguir donant suport a la dona i donant visibilitat al paper que exerceix en la societat, sense oblidar la lluita contra la violència de gènere i el treball de la mà de la societat civil per a construir un món més igualitari i respectuós.
La regidora de l'àrea, Rosario Royo, ha assenyalat que “aquests són objectius ambiciosos però als quals no anem a renunciar” i ha anunciat que “des de l'1 de setembre comptem amb l'ajuda d'una nova agent d'Igualtat que s'ha incorporat a la Regidoria, gràcies a l'ajuda de la Generalitat, i que durant els pròxims tres anys ens ajudarà a portar endavant tot aquest projecte i a oferir un millor servei”. Tal com explica, “fins ara només teníem una tècnica”. “Ara, amb l'arribada d'aquesta professional, millorarem l'atenció, augmentant la qualitat de tot el que es faça”.
Al marge d'aquesta incorporació, que facilitarà el treball de la Regidoria, Rosario ha anunciat que els pròxims mesos se seguirà treballant de la mà de la societat civil, juntament amb el Grup de Dones de Vila-real i l'associació Andrea Carballo “per a acabar amb aquesta xacra”. Els centres educatius tornaran a rebre les campanyes de prevenció, com la de Bésame 2.0., que arribarà a l'IES Francesc Tàrrega, a Ntra. Senyora de la Consolació, a l'IES Broch i Llop, Mare de Déu del Carme, IES Miralcamp, Bisbe Pont i també als alumnes de sisè de Primària d'Escultor Ortells i Pasqual Nàcher.
“Seguirem treballant amb la Fundació Isonomia i oferint tallers per a empoderar les dones, com Intel·ligència emocional, Dansa oriental conscient, Sòl pelvià i hipopresius”, indica Royo, qui anima les vila-realenques a inscriure's.
Com a novetat, els cursos seran semestrals i la preinscripció es podrà realitzar del 24 al 30 de setembre a l'Ajuntament o des de casa, a través de la Seu electrònica. El 2 d'octubre es publicaran les llistes i els dies 3, 4 i 5 d'octubre es podrà fer el pagament per a formalitzar la matrícula a la Casa dels Mundina. “Es faran inscripcions fins a completar places i, si es considera que cal duplicar algun grup per l'alta demanda, també s'intentarà”, assegura la regidora.
D'altra banda, la programació també compta amb actes commemoratius com el Dia per la Pau i la No-violència, el 21 de setembre, amb un concert en la Casa dels Mundina. A aquest se suma el Dia de la Salut de les Dones, “que tot i que cau al maig, ho hem organitzat per al 23 d'octubre, amb una excursió a un balneari en la qual hi haurà una xarrada de la dietista Lina Granell per a parlar sobre alimentació saludable”. S'ofereixen 100 places per a totes les interessades. A més, el 20 d'octubre hi haurà una xarrada sobre lactància materna a càrrec de Mesquellet i se celebrarà la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència cap a les Dones, que es commemora el 25 de novembre i que a Vila-real s'avança al dia 18, amb un acte en l'Auditori.
“Com podran comprovar els veïns, és una programació centrada en el compliment dels nostres objectius, però summament acurada amb els recursos disponibles”, assenyala Royo, qui anima les dones a sumar-se als actes programats.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana