Vila-real: Benlloch dissenya un nou govern municipal per a guanyar en agilitat i eficcia i consolidar el model de ciutat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186330_113394/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-06-2019
Benlloch dissenya un nou govern municipal per a guanyar en agilitat i eficcia i consolidar el model de ciutat

El govern municipal de Vila-real descansar sobre quatre grans rees de coordinaci i 17 regidories, reduint significativament el nombre de delegacions respecte a la passada legislatura per a guanyar en agilitat i eficcia. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha desgranat hui la composici del nou executiu local, del qual formaran part, a ms del primer edil, 12 regidors socialistes i l'edil d?Unides Podem. Aquesta estructura, defensa Benlloch, est enfocada a agilitar i millorar la gesti, a ms de consolidar el projecte estratgic de ciutat, basat en les marques de ciutat.
El propi alcalde assumir directament les competncies en matria d'Hisenda i en Innovaci, tenint en compte tant el carcter ?transversal? que se li vol imprimir a aquesta ltima rea com la rellevncia del departament d'Hisenda per a fer front ?a l'herncia rebuda i la defensa de la ciutat en qestions com el cas Piaf, equilibrar el pressupost i millorar els protocols i els pagaments?. En la resta de delegacions, Benlloch ha apostat per un plantejament ?conservador?, en el sentit de mantindre bona part de les competncies en els regidors i regidors que les venien exercint fins ara. ?A excepci dels edils nous, existeixen arguments importants per a mantindre la distribuci de delegacions com en l'anterior legislatura: d'una banda, el fet que tenim el pressupost en vigor en plena execuci i molts dels projectes en marxa han sigut impulsats pels regidors de les corresponents rees; per, a ms, aquest acompliment de competncies ha rebut l'aval del 47% de l'electorat de Vila-real que, si el sumem al suport a Unides Podem, suposa un suport de ms de 50% al futur govern municipal?, valora l'alcalde.
Sota aquestes premisses, el govern municipal per al mandat 2019-2023 queda configurat de la segent manera.
1. Silvia Gmez, primera tinent d'alcalde i coordinadora general d'Alcaldia. Regidora de Seguretat Ciutadana i Trnsit (inclou els departaments de Sanitat, Protecci Civil i Agncia de Mediaci).
2. Emilio M. Obiol, segon tinent d'alcalde. Regidor de Territori (inclou els departaments de Patrimoni, Mobilitat, Urbanisme, Oficina Tcnica i de Gesti Urbanstica, Activitats i Disciplina i Agncia Local d'Habitatge).
3. Francisco Valverde, tercer tinent d'alcalde. Regidor de Serveis Pblics (incorpora Informtica i TIC?s, Termet i les competncies en matria de neteja).
4. Rosario Royo, quarta tinent d'alcalde. Regidora de Cultura (excepte Arxiu), regidora Igualtat i regidora de Cementeri.
5. Jess Madrigal, cinqu tinent d'alcalde. Regidor d'Economia i Comer.
6. Jos Ramn Ventura Chalmeta, sis tinent d'alcalde. Regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transici Ecolgica, Energtica i Medi Ambient.
7. Javier Serralvo, set tinent d'alcalde. Regidor d'Esports i Salut i portaveu municipal.
8. Anna Vicens, vuitena tinent d'alcalde. Regidora de Joventut i regidora d'Administraci Local (inclou Governaci, Contractaci i Comunicaci).
9. Noelia Sambls. Regidora de Relacions Institucionals, Tradicions i Normalitzaci Lingstica (inclou Arxiu i Ermita).
10. Miriam Caravaca. Regidora de Participaci Ciutadana i Proximitat.
11. lvaro Escorihuela. Regidor de Serveis Socials (inclou Cooperaci, Famlia, Majors i Infncia) i regidor de Recursos Humans.
12. Diego A. Vila. Regidor de Festes, Turisme i Congressos.
13. Aida Beteta. Regidora d'Educaci i Universitats; adjunta a la Regidoria d'Esports i Salut.
Les 17 delegacions de govern s'emmarcaran en dues grans rees de coordinaci: rea de govern ciutat, coordinada per Silvia Gmez, i rea de govern poble, que dirigir Jess Madrigal, amb l'objectiu de mantindre i reforar ?la dicotomia poble gran-ciutat xicoteta que caracteritza Vila-real i que s'ha constitut com una de les nostres principals fortaleses?, defensa Benlloch. A ms, es mantenen les rees de coordinaci d'Oportunitats (Emilio M. Obiol) i Persones (Francisco Valverde) que englobaran les diferents comissions informatives en les quals s'estructura el consistori, a les quals s'afegir una nova comissi per a donar cabuda a totes les mocions poltiques que suposen instar a altres administracions.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana