Vila-real: Comproms per Vila-real denuncia la mala gesti econmica de Benlloch i lamenta lengany a qu ha sotms tota la ciutat en matria dimpostos per a guanyar les eleccions


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 12-08-2019
 

Comproms per Vila-real denuncia la mala gesti econmica de l'equip de govern, encapalat per Jos Benlloch, que tan sols dos mesos desprs de les eleccions incrementar els impostos a tots els vens i venes, la qual cosa suposa un engany a tots els votants, que haurien d'haver conegut les seues vertaderes intencions abans d'acudir a les urnes.
El portaveu adjunt de Comproms, SantiCortells, lamenta que el primer edil porte diversos dies venent en els mitjans de comunicaci les penries per les quals travessen les arques municipals a causa de les sentncies urbanstiques heretades dels governs del PP, la liberalitzaci de l'AP-7 i, hui mateix, les demandes per les plusvlues per part dels vens, que estan en tot el seu dret de reclamar.
s una manera de justificar tant la pujada de l'IBI que acaba de plantejar, com els nombrosos prstecs que sollicita constantment per a tapar els seus propis forats, explicaCortells, qui destaca que des de Comproms parlem amb coneixement de causa, ja que hem patit des de dins de l'equip de govern aquesta forma de procedir, un dels molts motius pels quals vam renunciar a continuar formant part d'aquesta mentida que dirigeix i domina en exclusivitat, com a mxim responsable, l'alcalde.
Cortellsassenyala que s impossible que Benlloch desconeguera la situaci de l'Ajuntament abans de les eleccions. Podria haver avisat que anava a pujar l'IBI i aix elsvila-realencs haurien votat en conseqncia, indica.
Ens ha pres el pl a tots i les seues veritats parcials i l'ocultaci d'informaci que ha practicat a petita escala amb el seu anterior govern les vol traslladar ara a la resta de la ciutat, com ja va fer en les eleccions, afig l'edil, qui demana, en nom de tot el collectiu que no busque excuses absurdes per a justificar la pujada d'impostos amb la liberalitzaci de l'AP-7. Portem anys reclamant la liberalitzaci d'un vial que est ms querepagatdes de fa dcades i pel qual, suposadament, perdrem 180.000 euros anuals, segons Benlloch, indicaCortells, qui dubta d'aquestes xifres aportades pel primer edil.
Des de fa temps, els socialistes, amb el ministrebalosal capdavant, han donat diferents versions, demostrant que sn poc de fiar, i res ni ning ens assegura que es vaja a liberalitzar aquest important vial, com ja ha explicat el nostre company i senador Carles Mulet, qui ha instat al Govern a aclarir al ms aviat si es continuaran cobrant peatges, desprs quebalosreconeguera que s'est estudiant com continuar fent-ho, per d'una manera encoberta, assegura. A ms, des de Comproms insten a Benlloch a demostrar que alguna vegada s'han cobrat aqueixos 180.000 euros que diu que ara es perdran.
D'acord amb la Llei General Tributria, noms es podia cobrar aquest impost a partir de 2018, i fent la sollicitud corresponent per part de l'Ajuntament, s a dir, que no es perden 180.000 euros, sin que s possible que mai s'hagen arribat a cobrar.
D'altra banda, Comproms lamenta les declaracions de Benlloch sobre els recursos de reposici dels vens per a reclamar les plusvlues que s'han cobrat errniament fins al moment. Esperem que el que est dient no siga que els ciutadans no tenen dret a acudir a la justcia quan ho creen necessari, perqu vivim en un Estat democrtic, assenyala.
Per aCortells, aquestes declaracions constants sn un intent de justificar la seua mala gesti, els prstecs i la pujada d'impostos que asfixiar als vens i venes, mentrestant, d'altra banda, anuncia grans projectes que no sabem com pagar, tenint en compte la mala situaci econmica que, segons diu, travessa l'Ajuntament.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana