Vila-real: Benlloch i Puig fan balanç dels tres anys de govern en els quals Vila-real s’ha convertit en la ciutat amb menor taxa d’atur


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/7/174854_103625/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/7/174854_103625/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 17-07-2018
Benlloch i Puig fan balanç dels tres anys de govern en els quals Vila-real s’ha convertit en la ciutat amb menor taxa d’atur

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han mantingut una reunió per a fer balanç dels tres anys de legislatura, en la qual han posat de manifest la notable evolució de la ciutat, que ha passat a convertir-se per tercer mes consecutiu en el municipi de més de 40.000 habitants de tota la Comunitat Valenciana amb menor taxa d'atur.
“És indubtable que aquest assoliment li'l devem a l'ajuda que ara sí ens brinda la Generalitat, a diferència de l'anterior govern del PP”, explica Benlloch, qui assegura que “a banda de fer balanç i posar en valor les actuacions i avanços realitzats fins al moment, també ha servit per a posar sobre la taula qüestiones pendents que són realment necessàries per a la ciutat i de les quals el president ha pres nota”.
En aquest sentit, el primer edil es mostra satisfet per l'engegada, per primera vegada en la història, del Fons de Cooperació Local, que “ajuda a tots els ajuntaments i que a Vila-real suposa una injecció de 332.000 euros”. “Hem passat d'una Generalitat que ens ha arribat a deure fins a nou milions d'euros, a una altra que no ens deu res i col·labora en tot el que pot”, indica. En el balanç també s'han tingut en compte els avanços en el projecte d'aulari infantil del CEIP Carles Sarthou, el projecte del qual es va presentar ahir i que compta amb el compromís de la Generalitat que es podrà licitar al setembre. A més, s'han repassat els projectes inclosos en el pla Edificant, amb prop de dos milions d'euros per a la construcció dels gimnasos pendents en tres col·legis, així com la reparació del sostre del José Soriano i la remodelació del Concepció Arenal. “Hem demanat que s'accelere la resolució perquè ens donen permís de construir al més aviat”, apunta.
Benlloch també ha agraït la pròxima arribada de l’EOI a Vila-real amb una seu pròpia, els plans d'ocupació, que “han fet que passem de 395 treballadors municipals a 578 gràcies a les ajudes rebudes, que suposen actualment al voltant de cinc milions d'euros i que han sigut fonamentals per a Vila-real, per la qual cosa seguirem amb el mateix esforç inversor”. Així mateix, destaca la rúbrica formalitzada ahir per a l'arribada d'ajudes per a la rehabilitació del Gran Casino i teatre Tagoba i l'increment de recursos en l'àmbit dels Serveis Socials, encara que el primer edil ha traslladat la seua preocupació per la necessitat de reforçar les plantilles per a donar resposta a les noves competències adquirides i li ha explicat els nous projectes en marxa.
“Al marge dels agraïments i del balanç positiu, s'han posat sobre la taula algunes reivindicacions importants per a la ciutat”, explica. S'ha tractat la possibilitat d'ampliar el conveni a 10 anys per a gestionar la residència i les aules del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE), en col·laboració amb l’UJI, amb la rectora de la qual, recentment nomenada, hi ha prevista una reunió en les pròximes setmanes.
En l'àmbit de l'habitatge social Benlloch ha recordat que s'han reservat 250.000 euros i s'espera que la Generalitat complete la partida fins arribar als 500.000. “En pròxims dies hi haurà una altra reunió per a tractar aquest tema en major profunditat i avançar”, apunta. També s'ha posat de manifest la necessitat de recuperar el servei de metge de família en el centre de salut Torrehermosa i, segons el primer edil, “Puig veu totalment factible aquesta possibilitat, per la qual cosa tot apunta al fet que la petició anirà endavant”.
La ronda Sud-oest és un altre dels punts que s'han tractat. “El projecte està acabat i a l'oficina de supervisió de projectes de la Generalitat, per la qual cosa esperem el vist i plau perquè l'obra isca a licitació enguany”, afirma.
No obstant açò, Benlloch assenyala que “la principal preocupació que li he traslladat és el tema de l'urbanisme i els empastres del PP, una cosa que només es pot solucionar si es trau avant la modificació puntual del PGOU que està pendent per a donar resposta als propietaris”. “Puig s'ha compromès a crear una comissió de seguiment mensual amb els principals responsables de cada àrea, perquè el tema preocupa”, assevera.
Finalment, el president de la Generalitat s'ha compromès a reivindicar i a intervenir per a concertar una entrevista urgent amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per a demanar novament el pas subterrani de l'estació, la millora de la rotonda nord i la creació d'una nova comissaria de la Policia Nacional. “Encara que estic molt satisfet amb la trobada, ens queda molt treball per davant”, conclou el primer edil.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana