Castelló: El Ayuntamiento de Castellón pone en marcha el proyecto piloto de Escuelas Inclusivas


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/1/220473_139271/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 06-01-2024
El Ayuntamiento de Castellón pone en marcha el proyecto piloto de Escuelas Inclusivas

L'Ajuntament de Castelló a través dels regidories de Benestar Social i de Barris, ha posat en funcionament el projecte pioner d'Escoles Inclusives. És tracta d'una iniciativa innovadora que consisteix a organitzar activitats educatives en tots els districtes de la ciutat i dirigida a tots els xiquets i xiquetes, independentment dels seves característiques.

"És una demanda històrica de l'associació TEACAST (associació per a millorar la qualitat de vida dels persones amb trastorn de l'espectre autista i els seves famílies), amb l'objectiu d'eliminar barreres i aconseguir la integració real", afirma la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado.

La regidora ha explicat que "després de l'acollida positiva que ha tingut la posada en marxa dels escoles de Nadal inclusives, al llarg dels últimes setmanes i pels diferents barris de la ciutat, hem decidit crear els escoles inclusives que anirem implantant de forma progressiva durant tot l'any, ampliant l'oferix a la resta de col·lectius i entitats de xiquets amb necessitats especials". No obstant això, la regidora ha remarcat que "tots som especials, diferents i hem de fer el possible perquè la integració seguisca una realitat, perquè els xiquets no entenen d'etiquetes i nosaltres tampoc".

Després de "l'experiència positiva dels escoles nadalenques", la regidora ha avançat que "ja hem començat a treballar de manera transversal amb la regidoria de Barris i de la mà dels diferents col·lectius i associacions de Castelló, per a donar forma a aquest projecte que pretén oferir un variat programa d'activitats d'oci inclusives per als més menuts, amb personal especialitzat".


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana